Δασόκτημα Ελαφίνας

Καλώς ήρθατε !

Η εταιρία μας “Δασόκτημα Ελαφίνας” δραστηριοποιείται από το 2012 στο χώρο της εμπορίας των καυσόξυλων. Ξύλα πασίγνωστα για την ποιότητά τους σε όλη τη Μακεδονία, προερχόμενα αποκλειστικά από το ιδιόκτητο προσήλιο δάσος της Ελαφίνας.

Η διαδικασία της ξύλευσης πραγματοποιείται αποκλειστικά βάσει διαχειριστικής μελέτης, εγκεκριμένης από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, η οποία ανανεώνεται ανα 10ετία.

Η ορθή αυτή διαχείριση, με τον προγραμματισμό και την απόλυτη καθοδήγηση από τους ειδικούς, βελτιώνει το ξυλαπόθεμα ενώ παράλληλα είναι ευεργετική για το ίδιο το δάσος και την εξέλιξή του.

Τα ξύλα διατίθενται στην κεντρική μάντρα της Βέροιας, αφού κοπούν, ταξινομημένα ανά είδος, μέγεθος και ποσοστό υγρασίας.

Βασικό χαρακτηριστικό της λειτουργίας μας, εκτός της άριστης ποιότητας των προιόντων, της άμεσης εξυπηρέτησης και της δυνατότητας προσαρμογής στις δικές σας ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες σχετικά με τα ξύλα, παραμένει και η εγγύηση της μέγιστης ποσότητας ξύλων ανά χ.κ.μ!

abts
Μία ξενάγηση στην ελαφίνα

Ντοκιμαντέρ

img

Στο ντοκιμαντέρ “Ελαφίνα” μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της λειτουργίας μας σε κάθε στάδιο και διαδικασία. Εικόνες από την Ελαφίνα αλλά και πληροφορίες για τα δάση και την ορθή τους διαχείριση.

Με υπέροχες εικόνες από την φύση της Ελαφίνας θα δείτε πως γίνεται η μεταφορά του ξυλώδους όγκου από το εσωτερικό του δάσους έως τον χωματόδρομο, αποκλειστικά με μουλάρια και κάποια άλογα. Πρόκειται για τον πατροπαράδοτο και καταλληλότερο τρόπο μεταφοράς εφόσον δεν προκαλούνται φθορές στο χώρο, εν αντιθέσει με τα μηχανήματα.

Θα μάθετε με ποιο τρόπο κόβονται οι κορμοί στις πριονοκορδέλες και έπειτα την διαδικασία που ακολουθεί ώστε να διατίθενται καυσόξυλα διαχωρισμένα ανά είδος, μέγεθος και ποσοστό υγρασίας.

Καυσόξυλα Ελαφίνας

Δείτε επίσης